Kontrast:

Czcionka:

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie. Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Operacja mająca na celu sprawne wdrażanie LSR, w tym realizację Planu Komunikacji. Planowane wyniki operacji: Osiągnięcie oczekiwanego postępu finansowego we wdrażaniu LSR.
Typ/nazwa operacji: Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji.
Działanie PROW 2014-2020: M19 Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER (RLKS – rozwój lokalny kierowany przez społeczność)

środa, 09 grudzień 2015 08:09

Nadzwyczajne Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia LGD Ziemia Gotyku

Nadzwyczajne Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia ?Lokalna Grupa Działania Ziemia Gotyku?

Chełmża, dnia 17 grudnia 2015 roku

Na podstawie §  20. pkt. 4. Statutu Stowarzyszenia ?Lokalna Grupa Działania Ziemia Gotyku? Zarząd  zwołuje Nadzwyczajne Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia na dzień 17 grudnia 2015 roku (czwartek) o godz. 17:00  w sali bankietowej przy ul. Hallera 25 w Chełmży.

Zgodnie ze statutem ?W Walnym Zebraniu Członków winna uczestniczyć co najmniej 1/3 członków uprawnionych do głosowania w pierwszym terminie, a w drugim terminie, który następuje pół godziny później tego samego dnia ? może ono skutecznie obradować bez względu na liczbę uczestników, chyba że statut stanowi inaczej?.

Drugi termin posiedzenia ustala się zatem na godzinę 17.30.

Spotkanie rozpocznie się uroczystym obiadem o godz. 17.00

Porządek obrad Walnego Zebrania Członków:

1. Otwarcie posiedzenia i stwierdzenie prawomocności obrad (quorum).

2. Wybór Przewodniczącego, Wiceprzewodniczącego i Sekretarza posiedzenia.

3. Przyjęcie porządku posiedzenia.

4. Zatwierdzenie uchwałą zmian do Statutu Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania Ziemia Gotyku

5. Przedstawienie projektu Strategii Rozwoju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność dla obszaru LGD Ziemia Gotyku na lata 2016-2023.

6. Zatwierdzenie uchwałą Strategii Rozwoju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność dla obszaru LGD Ziemia Gotyku na lata 2016-2023.

7. Przedstawienie do zaopiniowania projektów załączników do wniosku o wybór LGD do realizacji Strategii Rozwoju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność powiązanych ze Strategią Rozwoju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność:

Zał. Nr 9.  Procedury wyboru i oceny operacji w ramach Strategii Rozwoju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność:

Zał. 10. Procedury wyboru i oceny grantobiorców, wraz z opisem sposobu rozliczania grantów, monitoringu i kontroli

Zał. Nr 11. Kryteria wyboru operacji wraz z procedurą ustalania lub zmian kryteriów

zał. Nr 12. Kryteria wyboru grantobiorców wraz z procedurą ustalania lub zmiany kryteriów

Zał. Nr 13. Opisy stanowisk precyzujące podział obowiązków i zakres odpowiedzialności pracowników biura

Zał. nr 14. Plany szkoleń dla członków organu decyzyjnego i pracowników biura

8. Przyjęcie uchwałą opinii dla projektów załączników do wniosku o wybór LGD do realizacji Strategii Rozwoju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność powiązanych ze Strategią Rozwoju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność

9. Ustalenie wysokości składek członkowskich Stowarzyszenia i przyjęcie uchwały w zakresie ustalenia wysokości składek członkowskich.

10. Sprawy różne.

11. Zakończenie posiedzenia